header banner
Default

Netflix opzeggen kan in vier stappen


Gebruik je Netflix minder dan je had gedacht, of heb je juist alle series inmiddels al gebinged? Dan is het tijd om het abonnement te annuleren. Netflix opzeggen doe je zo.

Lees verder na de advertentie.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Netflix opzeggen

Het is de favoriete bezigheid van velen: Netflix kijken. De streamingdienst wordt wekelijks aangevuld met nieuwe films en series en voor vrijwel iedereen zit er wat leuks tussen. Toch kan het zo zijn dat je er geen tijd voor hebt, of jouw smaak afwijkt van het aanbod.

Een Netflix-abonnement is bovendien niet goedkoop: het goedkoopste abonnement kost 7,99 euro per maand. Wil je alle opties en features, dan ben je zelfs maandelijks 15,99 euro kwijt. Daarmee hoort Netflix bij de duurste streamingdiensten in Nederland. Als je je account wil delen buiten je eigen huishouden, betaal je nog eens 3,99 euro extra.

Netflix opzeggen is gelukkig heel simpel en werkt zo:

 1. Pak je telefoon erbij, open de browser en log in bij de webpagina van Netflix.

  Voer eventueel je gebruikersnaam en wachtwoord als je nog niet ingelogd bent;

 2. Open het menu aan de rechterkant door op je profielicoon te drukken en kies ‘Account’;
 3. Kies bovenaan voor ‘Lidmaatschap opzeggen’;
 4. Bevestig je keuze door in het volgende venster op ‘Opzegging voltooien’ te drukken.
Netflix opzeggen
Netflix opzeggen
Netflix opzeggen


Je ziet aan de bovenkant van het scherm tot wanneer je naar Netflix kunt blijven kijken. Ook ontvang je een e-mail op het door jou gekoppelde adres. Het is ook mogelijk om via de Netflix-app je abonnement op te zeggen. Hiervoor ga je naar je account via het knopje rechtsboven, druk je op ‘Account’ en tik je onderaan op ‘Lidmaatschap opzeggen’.

De streamingdienst is maandelijks op te zeggen, waardoor je altijd nog enkele weken aan het abonnement ‘vastzit’. Je kunt het lidmaatschap te allen tijde weer hernieuwen. Deel je een Netflix-account? Dan kunnen ook de andere gezinsleden in de tussentijd gewoon blijven kijken.

Netflix-proefabonnement opzeggen

Netflix heeft drie soorten abonnementen. Het goedkoopste abonnement heet ‘Basic’ en kost zoals gezegd 7,99 euro. Films en series kijk je dan wel in hd-kwaliteit (720p), wat er op grote schermen minder mooi uitziet.

Ook kun je kiezen voor ‘Netflix Standaard’ van 11,99 euro maand, met een full-hd-beeldkwaliteit. Het duurste abonnement is ‘Netflix Premium’ en voor de 15,99 euro die je dan elke maand betaalt, krijg je 4K-ondersteuning en films en series in hdr.

Meer over Netflix

Wil je weten wat er allemaal te zien is op Netflix en welke titels er recentelijk zijn toegevoegd? Neem dan een kijkje in onze streamingtips, die we iedere vrijdag publiceren op Android Planet. Daar bespreken we de nieuwste films en series van allerlei streamingdiensten, inclusief Netflix. De nieuwste edities check je hieronder.

 • Kijk nu: Leave the World Behind met een topcast op Netflix en nog 4 tips (8 dec)
 • Kijk nu: Kerst met Eddie Murphy, Dickpics en nog 3 tips (1 dec)
 • Kijk nu: Squid Game is terug en nog 5 tips (24 nov)
 • Kijk nu: The Crown en Scott Pilgrim op Netflix en nog 3 tips (17 nov)
 • Kijk nu: David Fincher’s The Killer op Netflix en nog 4 tips (10 nov)

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Sources


Article information

Author: Tracy Griffin

Last Updated: 1702576922

Views: 1202

Rating: 4 / 5 (83 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tracy Griffin

Birthday: 1980-06-06

Address: 898 Jones Trail Suite 969, Port Eric, TX 83892

Phone: +4341226914168135

Job: Financial Analyst

Hobby: Skydiving, Knitting, Survival Skills, Hiking, Fishing, Bowling, Metalworking

Introduction: My name is Tracy Griffin, I am a cherished, variegated, Gifted, intrepid, risk-taking, courageous, unreserved person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.